mikrotik firewall kurulum destek

İnternet Güvenliği

ANTİVİRÜS

Antivirüs bilgisayarınızın zararlı programlardan korumak için hazırlanan güvenlik yazılımlarına denir. Antivirüs programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevli olsada bilgisayar kullanıcılarının tercihlerine göre görevleri vardır. Örneğin çoğu antivirüs otomatik görevler olsada bunun yanında virüs ve zararlı kodlar bulunduğunda kullanıcıya bu kodu içeren program için ne yapılması gerektiğinide sorar. Bazı virüslerin verdiği zararlar geri dönüşümü mümkün olmayan hatalara neden olabilir, bu yüzden her bilgisayarda güncel ve lisanslı bir antivirüs programı bulunması gerekmektedir.
Birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarına yükledikleri antivirüs programlarının onu tamamen koruyacağını sansada bu mümkün olan bir durum değildir, antivirüs programları güncel tutuldukları sürece bilgisayarları koruyabilirler bunun yanında henüz antivirüsler tarafından tanınmayan ve yayılmamış olan bir virüsün antivirüsler tarafından yakalanması mümkün değildir. Bu yüzden bilgisayar kullanımı konusunda kullanıcıların bilinçlenmesi son derece önemlidir, çoğu virüs bilinmeyen kullanıcılardan gelen mail, dosya vb. şekillerde bulaşmakta ve sistemlere zarar vermektedir… Antivirüs programları tek başlarına tam bir güvence sağlayamazlar bunun yanında, antispyware, firewall gibi güvenlik yazılımları da kurulmuş ve güncel tutuluyor olması gerekmektedir.

Antivirüs programları bilgisayara kurulduktan sonra aktif şekilde düzenli güncellemeleri yapıldığı sürece en etkili virüs tespiti yöntemidir. Ancak günümüzde daha farklı yaklaşımlar da bulunmaktadır. “Online tarayıcılar” antivirüs programına bütçe ayırmak istemeyen ve sürekli olmasa da bilgisayarında tarama yapmak istiyen kullanıcılar için antivirüs programları yazan şirketlerin sunduğu bir hizmettir. Bilgisayardaki tüm dosyaları uzaktan tarayan bir yapısı vardır. “Bilgisayardan bilgi alıyor mu?” konusunda sorular olsada, sonuçları başarılı sayılmaktadır.

Firewall Hizmeti

MİKROTİK NEDİR ?

Cihazlar temel olarak Router olduğu için aynı ortamda bulunan, aynı türdeki farklı networklerin birbirleri ile konuşması sağlanabilir. İhtiyaca göre interface bazında olabileceği gibi VLAN bazında da konuşmaları mümkündür.

🔸Firewall olarak kullanılabilir.

Eğer network ortamınızda next generation güvenlik duvarından ziyade temel işlemleri yapmak isterseniz mikrotik yeterli olacaktır. Giren veya Çıkan trafik üzerinde Protokol ve port bazında networkü kontrol edebilir ve istediğiniz protokolleri veya portları drop ya da accept edebilirsiniz. ICMP/TCP/UDP akışı içerisinde Layer7 modellerini bulup yönetim sağlayabilirsiniz.  Protokol ve port bazlı saldırıları kural yazarak engelleyebilirsiniz.

Torrent,ares,p2p.. gibi dosya paylaşımlarını engelleyebilirsiniz.

🔸Hotspot Gateway olarak kullanabilirsiniz.

Kimlik doğrulamalı wifi yayını yapmak isterseniz mikrotik içerisindeki dahili Radius ile birlikte User manager modülünü kullanarak gerekli ayarları yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak farklı ortamlardaki Radius serverlar ile bağlantısını sağlayıp kullanabilirsiniz. API kullanarak kendi uygulamalarınızı yazıp Hotspot tarafını isteğinize uygun şekillendirebilirsiniz.

🔸Bant genişliği kontrolü yapabilirsiniz.

Ağınızdaki internet kullanımını sayısal değerlerle kısıtlayabilirsiniz. Örnek olarak 10 kullanıcı için 10 Mbit değerindeki bant genişliğini herkese max 1 Mbit düşecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Yada belli kullanıcılara 2 Mbit kalanı da diğerlerinin paylaşmasını sağlayabilirsiniz.

Farklı protokoller yada uygulamalar için bant genişliği atayabilirsiniz. Örnek olarak VOIP için 5 Mbit ayırıp kalan bant genişliğini farklı değerlerde kullanıcılara paylaştırabilirsiniz.

🔸DHCP sunucu olarak kullanabilirsiniz.

Ağınızda DHCP kullanmak isterseniz ortamda bulunan mikrotik üzerinde IP dağıtılmasını sağlayabilirsiniz. İhtiyaca göre atanan IP adreslerini sabitleyebilir yada IP adresini değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda özel ihtiyaçlarınız için “options” kısmından farklı DHCP için alt seçimler tanımlayabilirsiniz.

DHCP sunucunuz varsa mikrotik ile farklı networklere relay edilebilir. Mikrotik DHCP isteklerini ilgili sunucuya yönlendirebilir.

🔸DNS Server olarak kullanabilirsiniz.

Ağınızda yerel DNS server kullanmak isterseniz mikrotik bu işi de yapabilir. Tanımladığınız DNS adreslerinden sorguları alır ve kendi önbelleğinde tutarak bir daha aynı sorgu yapıldığında önbellekten dönüş yapar. Buda sorguların hızlanmasını sağlar. İlavetten statik DNS tanımlamaları yapıp kendi DNS veritabanınızı oluşturabilirsiniz.

🔸VPN Server yada VPN Client olarak kullanabilirsiniz.

Farklı lokasyonları olan işletmelerde network trafiğini birleştirmek isterseniz mikrotik ile çözüm üretebilirsiniz. Mikrotik, VPN tarafında PPTP, L2TP, SSTP, OVPN, PPPoE, IPSec servislerini desteklemektedir. Lokasyonların networklerini birleştirip gerekli kuralları yazdığınızda isteğe göre trafiği istediğiniz tarafa basabilir yada sadece erişim sağlayabilirsiniz. Mikrotik hem vpn server hemde client olarak çalışabilmektedir.

İlavetten VPN server olarak yapılandırdığınız lokasyona farklı bir lokasyondaki bilgisayarı VPN programı kurarak bağlayabilirsiniz.

🔸Kablosuz erişim noktası olarak kullanabilirsiniz.

WLAN özelliği bulunan modelleri sadece kablosuz erişim noktası olarak yapılandırabilirsiniz. Bazı modellerin çok gelişmiş wlan kartları mevcut olduğu için performanslı çözümler üretebilirsiniz. Bir çok markanın erişim noktasına göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

🔸Kablosuz tekrarlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

Mevcut kablosuz ağınızın alanını genişletmek için wlan özelliği olan cihazınızı uygun konuma koyarak Kablosuz tekrarlayıcı olarak ayarlayabilir ve sinyali güçlendirebilirsiniz.

🔸Kablosuz aktarıcı olarak kullanabilirsiniz.

Linker olarak tasarlanmış ürünlerde noktadan noktaya yada noktadan çok noktaya network aktarımları yapabilirsiniz. Ucuz ve oldukça performanslı olan bu cihazlar bir çok mobese ve wifi servis sağlayıcıları tarafından kullanılmaktadır.

🔸Kablosuz Cihazlar için merkezi kontrol yöneticisi olarak kullanabilirsiniz.

Mikrotik marka erişim noktalarını merkezde bulunan mikrotik marka cihaza CAPsMAN özelliği ile bağlayıp yönetebilirsiniz. Merkez cihaz üzerinde ağ ayarlarını yaptığınızda otomatik olarak tüm erişim noktalarına ayarlar gidecektir.

🔸Kablosuz sinyali Kablolu sinyale çevirebilirsiniz.

Ortamda bulunan wifi yayınını alıp bakır portlara çevirebilirsiniz. Bazı durumlarda hayat kurtarıcı olduğunu söyleyebilirim.

🔸Kablosuz Mesh yapıp kullanabilirsiniz.

Birden fazla mikrotik cihazınız ile Mesh topolojisini uygulayabilirsiniz. Bu sayede kablosuz networkünüzü genişletebilir ve sürekliliği sağlayabilirsiniz.

🔸Switch olarak kullanabilirsiniz.

Switch olarak tasarlanmış modelleri mevcuttur. Ama birden fazla portu olan bütün modelleri switch gibi kullanabilirsiniz. Switch olarak kullandığınızda VLAN tanımlamalarını yapabileceğiniz gibi istediğiniz portun istediğiniz portla ilişkisini ayarlayabilirsiniz. STP protokolünü ve storm control desteklediği için trafiği yönetebilirsiniz. İlavetten switch ürünleri tüm RouterOS yeteneklerini kullanabilmektedir.

🔸Yük Dengeleyici olarak kullanabilirsiniz.

Birden fazla WAN çıkışınız üzerindeki trafiği NTH yöntemi ile eşit olarak bölebilirsiniz. Ya da istediğinize göre şekillendirebilirsiniz. Mesela 50 kullanıcıyı 3 modeme 20,10,10 kullanıcı olacak şekilde dağıtabilirsiniz.

Farklı bir yöntem olarak PCC yöntemi ile hatları birleştirip kullandırabilirsiniz. Çalışma mantığı olarak kullanıcıları NTH gibi eşit bölmekten ziyade hattın kapasitesi aşınca diğer hattı devreye sokma şeklinde çalışmaktadır.

🔸Wan portlarında Fail Over  yapabilirsiniz.

İnternet hattınızı yedeklemek isterseniz başka bir internet hattını yedek olarak kullanıp, hat düştüğünde devreye alabilirsiniz. Bu sayede bir internet hattına bağlı kalıp sürekliliğini sağlar. Load balance ile aynı anda çalışabilir.

USB’li modellerde desteklediği USB 3G modemleri yedek hat olarak kullanabilirsiniz.

🔸SMB sunucusu olarak kullanabilirsiniz.

Cihaz üzerindeki klasörleri paylaşıma açabilir ve kullanıcılara yetki vererek ağda kullanmalarını sağlayabilirsiniz. USB ve SD kart girişi olan modelerde depolama birimi takıp networke paylaşım açabilir istediğiniz kullanıcılara yetki verebilirsiniz.

🔸Loglama cihazı(Traffic Monitor) olarak kullanabilirsiniz.

internet trafik logu, DHCP logu gibi logları yazacağınız kurallar ile izleyebilir, log server üzerine yönlendirebilir yada kendi üzerindeki depolama biriminde saklayabilirsiniz. Özellikle 5651 loglaması için loglar toplatabilirsiniz.

🔸NTP Sunucusu olarak kullanabilirsiniz.

Network içerisindeki cihazlar için zaman bilgi sunucusu olarak çalıştırabilirsiniz. Bu sayede NTP bilgisini çekmek isteyen sunucular yada clientler için yerel çözüm oluşturabilirsiniz.

🔸Sanal port üzerinden bağlantı yedekleyebilirsiniz.

Mikrotik üzerinde min 2 adet bağlantıyı sanal olarak birbirine bağlayabilir ve birbirinin yedeği olarak yada load balance olarak çalıştırabilirsiniz. Örneğin Omurga switch üzerinden 2 adet bağlantıyı mikrotik cihazınızın 2 farklı portuna girdiğinizde bu portlar normalde birleştirilmiş gibi çalıştırabilir, biri devre dışı kalınca trafik sağlam olandan aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

🔸SFP,Kablosuz,Bakır Ethernet, USB Modem dönüşümü yapabilirsiniz.

SFP yuvalı olan, Kablosuz özelliği olan, USB Modem desteği olan, Ethernet portu olan tüm modellerde fiziksel bağlantıları kendi aralarında dönüştürebilirsiniz. Örneğin SFP yuvasına takılı olan fiber bağlantıyı Bakır ethernet‘e yada tam tersine çevirebilirsiniz. Converter olarak çalışabilir.

🔸Proxy server olarak kullanabilirsiniz.

Web-Proxy, Proxy Cache özelliği sayesinde web içeriği yönetebilirsiniz. Transparent Proxy desteği sayesinde kullanıcılara işlem yaptırmadan trafiğin yönetilmesine olanak verir. İçerik filtremelesi amacıylada kullanılabilir. Bu sayede zararlı içerikler engellenebilir.

5651 Nedir?
5651 sayılı kanun, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanundur. Bu kanun uyarınca Oteller, Restaurantlar, Alışveriş Merkezleri, Kafeler, Internet Kafeler, Üniversiteler, KOBİ’ler, fabrikalar gibi interneti kablolu ya da kablosuz kullanıma sunan tüm işletmeler yani internet toplu kullanım sağlayıcılar,
– Kendi iç ağlarında dağıtılan IP adres bilgilerini, kullanıma başlama ve bitiş tarih ve saatini ve bu IP adreslerini kullanan bilgisayarların MAC adresini gösteren bilgileri elektronik ortamda sistemlerine kaydetmekle yükümlüdür.
– Bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve oluşan verilerin dosya bütünlük değerlerini zaman damgası (hash) ile birlikte günlük olarak bir yıl süre ile saklamak ve gizliliğini temin etmekle yükümlüdür.
Şeyhsinan Mah. Hacı Salih SK. no:8 Çorlu da bulunan firmamız; Çerkezköy, Ergene, Lüleburgaz,  EdirneKırklareli bölgelerinde bulunan ticari işletmelere; Kurumsal Mail, Hosting, Web Sitesi, Bilgisayar Ürünleri Servis ve Hizmetleri, Sektörel Yazılım Çözümleri, ERP/MRP Yazılım Çözümleri/Barkod Sistemleri, Pc, Sunucu , Cisco Modem ,LAN, WAN, Wireless ve Anahtar Teslim Data Center Kurulumları, Yönlendirici, Güvenlik duvarı, Trafik monitör, İnternet yönetimi (Birden fazla internet hattı), DNS sunucu, DHCP sunucu, FTP sunucu, Kurulumu, Berqnet, Mikrotik, gibi cihazların satışını ve esteğini son kullanıcılara en ucuz fiyat garantisi ile Aksiyon Bilişim olarak temin etmektedir.

A’ dan Z ‘ ye

Şeyhsinan Mah. Hacı Salih SK. no:8 Çorlu da bulunan firmamız; Çerkezköy, Ergene, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgelerinde ki müşterilerine; fabrika, ticarethane, üretimhane, kobi, orta/büyük/küçük işletmelere; Bilgisayar Ürünleri Servis ve Hizmetleri, Sektörel Yazılım Çözümleri, ERP/MRP Yazılım Çözümleri/Barkod Sistemleri, Pc, Sunucu , Cisco Modem ,LAN, WAN, Wireless ve Anahtar Teslim Data Center Kurulumları, Network Sistemleri Kurulum ve Servis hizmetleri, Fiber Optik Kablolama, Fiber Optik Fusion Sonlandırma, OTDR İşçilikleri, Data Kablolama, Data Sonlandırma, Data Test, Data Etiketleme, Kabinet Montaj, Data Center Uygulamaları, Wireless Teknolojileri, Aktif Cihaz konfigürasyon, IP kamera Sistemleri, IP Telefon sistemleri ve Bilişim Ürünleri gibi konularda hizmet vermektedir..

  • LAPTOP TAMİRİ
  • EKRAN TAMİRİ
  • TABLET TAMİRİ
  • YAZICI TAMİRİ
  • MASAÜSTÜ PC TAMİRİ
  • ANA KART TAMİRİ
  • YEDEK ALMA
  • VERİ KURTARMA
  • KAMERA SİSTEMİ
  • NETWORK
  • GÜVENLİK DUVARI
  • MİKROTİK FİREWALL
  • BARKOD SİSTEMİ

 

Kapsamlı hizmetlerimiz arasında teknik telefon desteği, uzaktan çevrimiçi destek, acil durum yerinde destek, danışmanlık, proje planlama ve uygulama, donanım ve yazılım satışları, özel yazılım ve web uygulamaları ve günlük ağ yönetimi ve servisi bulunmaktadır.

İletişim

Aşağıda bulunan iletişim bilgileri ile bize doğrudan ulaşabilir yada iletişim formunu doldurarak bize mesaj bırakabilirsin. - Adres: Şeyh Sinan, Mah. /A, Hacı Salih Sk. No:8, 59860 Çorlu / Tekirdağ
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.